Minicamper Fixxter, alternatief voor Citroën Berlingo

De Peugeot Berlingo minicamper

De Peugeot Berlingo is een populaire en compacte bestelwagen. Door de beperkte binnenmaten voldoet de Peugeot Berlingo echter niet aan alle eisen die de belastingdienst stelt aan een camper. CamperfiXX heeft een goed alternatief gevonden in de vorm van de Fixxter. 

de Fixxter minicamper, L1, laatste stand van zaken

in het voorjaar en deel van zomer 2018 zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling van onze Minicamper op basis van de Peugeot Expert = Citroën Jumpy - Toyota Proace kortste versie. We hebben er een slaapbank voor ontwikkeld die goedgekeurd werd door de RDW zodat onze Minicamper een vierpersoons camper werd.

In deze fase zijn we gewaarschuwd door een collega ombouw bedrijf. Dit bedrijf maakt al jaren minicampers waar het kwart tarief Houderschap belasting voor geldt. Plotseling verleent de belastingdienst voor bepaalde interessante modellen niet meer het kwart tarief. N.a.v. deze waarschuwing hebben wij contact gezocht met de belastingdienst. Op basis van de verkregen informatie durven wij het niet aan om de Minicamper op de markt te zetten waarbij het kwart tarief geldt. We zijn dus gestopt met de ontwikkeling van onze Minicamper terwijl we juist veel vraag naar kregen.

We kunnen je wel verwijzen naar de Fixxter L2. Deze is 38 cm langer dan de Minicamper. De draaicirkel is nauwelijks toegenomen. Je hebt wel veel meer leefruimte. Bij een minicamper is er geen ruimte tussen de voorstoelen en de slaapbank in ligpositie. Vragen als 'Waar sta ik om mij te verkleden?' en 'Waar laat ik mijn sokken?' komen elke keer weer terug bij de Minicamper en zijn alleen bij de Fixxter L2 gemakkelijk te beantwoorden. 

Hier de link naar de Fixxter L2. 

Tags: minicamper Citroën Berlingo, Zelfbouw minicamper