Minicamper Fixxter, alternatief voor Volkswagen Caddy

De VW Caddy is in twee verschillende lengtes te koop en is al jaren lang een heel populaire bestelwagen. De laadruimte is slechts 129 cm hoog en daarmee voldoet deze bestelwagen niet aan de eisen van de Belastingdienst om aanspraak te kunnen maken op het kwart tarief van de Houderschapbelasting. De minimum eis voor de hoogte daar waar er geen hefdak is is namelijk 130 cm. Je kan er dus een Reimo slaaphefdak op zetten maar het wordt geen echte camper. CamperfiXX heeft met de vier persoons Fixxter Minicamper een heel goed alternatief voor de VW Caddy. De hoogte van onze Minicamper is namelijk ruim 130 cm.

de Fixxter minicamper, L1, laatste stand van zaken

in het voorjaar en deel van zomer 2018 zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling van onze Minicamper op basis van de Peugeot Expert = Citroën Jumpy - Toyota Proace kortste versie. We hebben er een slaapbank voor ontwikkeld die goedgekeurd werd door de RDW zodat onze Minicamper een vierpersoons camper werd.

In deze fase zijn we gewaarschuwd door een collega ombouw bedrijf. Dit bedrijf maakt al jaren minicampers waar het kwart tarief Houderschap belasting voor geldt. Plotseling verleent de belastingdienst voor bepaalde interessante modellen niet meer het kwart tarief. N.a.v. deze waarschuwing hebben wij contact gezocht met de belastingdienst. Op basis van de verkregen informatie durven wij het niet aan om de Minicamper op de markt te zetten waarbij het kwart tarief geldt. We zijn dus gestopt met de ontwikkeling van onze Minicamper terwijl we juist veel vraag naar kregen.

We kunnen je wel verwijzen naar de Fixxter L2. Deze is 38 cm langer dan de Minicamper. De draaicirkel is nauwelijks toegenomen. Je hebt wel veel meer leefruimte. Bij een minicamper is er geen ruimte tussen de voorstoelen en de slaapbank in ligpositie. Vragen als 'Waar sta ik om mij te verkleden?' en 'Waar laat ik mijn sokken?' komen elke keer weer terug bij de Minicamper en zijn alleen bij de Fixxter L2 gemakkelijk te beantwoorden. 

Hier de link naar de Fixxter L2. 

Tags: Zelfbouw minicamper, VW Caddy minicamper, Bouwpakket VW Caddy minicamper, Camperfixx Fixxter minicamper