Minicamper Fixxter, alternatief voor Nissan NV200 camper

De Nissan NV200 is een bestelwagen die wat groter is dan bijvoorbeeld een Renault Kango maar een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld een VW T6 of Opel Vivaro. De laadruimte is lang en hoog genoeg om er een minicamper van te maken. Een minicamper gebruik je ook vaak als dagelijkse vier persoons auto. Er is echter geen goedgekeurde slaapbank beschikbaar voor de Nissan NV200 minicamper. De Fixxter Minicamper beschikt wel over een RDW goedgekeurde slaapbank en is daarmee een goed alternatief voor de Nissan NV200. 

de Fixxter minicamper, L1, laatste stand van zaken

in het voorjaar en deel van zomer 2018 zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling van onze Minicamper op basis van de Peugeot Expert = Citroën Jumpy - Toyota Proace kortste versie. We hebben er een slaapbank voor ontwikkeld die goedgekeurd werd door de RDW zodat onze Minicamper een vierpersoons camper werd.

In deze fase zijn we gewaarschuwd door een collega ombouw bedrijf. Dit bedrijf maakt al jaren minicampers waar het kwart tarief Houderschap belasting voor geldt. Plotseling verleent de belastingdienst voor bepaalde interessante modellen niet meer het kwart tarief. N.a.v. deze waarschuwing hebben wij contact gezocht met de belastingdienst. Op basis van de verkregen informatie durven wij het niet aan om de Minicamper op de markt te zetten waarbij het kwart tarief geldt. We zijn dus gestopt met de ontwikkeling van onze Minicamper terwijl we juist veel vraag naar kregen.

We kunnen je wel verwijzen naar de Fixxter L2. Deze is 38 cm langer dan de Minicamper. De draaicirkel is nauwelijks toegenomen. Je hebt wel veel meer leefruimte. Bij een minicamper is er geen ruimte tussen de voorstoelen en de slaapbank in ligpositie. Vragen als 'Waar sta ik om mij te verkleden?' en 'Waar laat ik mijn sokken?' komen elke keer weer terug bij de Minicamper en zijn alleen bij de Fixxter L2 gemakkelijk te beantwoorden. 

Hier de link naar de Fixxter L2. 

Tags: Zelfbouw minicamper, Minicamper Nissan NV200, Nissan NV200 camper