interieur Proace, Expert en Jumpy camper

Bij de meubelset voor de Toyota Proace, Peugeot Expert en Citroën Jumpy kan je kiezen uit berken multiplex en Melamine.  In beide gevallen worden de campermeubels fabrieksmatig vervaardigd. Een goede pasvorm is daarmee gegarandeerd. De voordelen van berkenhout zijn bekend. Berkenhout voelt 'natuurlijk' aan en is sterk en licht van gewicht. Daarnaast kan je het verven, beitsen, lakken of in de was zetten. Ondanks de vele goede eigenschappen brengen we een meubelset voor de Fixxter uit van Melamine. 

Meubelset in Melamine voor de Toyota Proace, Peugeot Expert en Citroën Jumpy

In de camperbouw worden veel campermeubels van Melamine gemaakt. De kern is plaatmateriaal, de toplaag is van kunststof waarbij houtmotief mogelijk is. Melamine is overigens een merknaam. Veelal wordt spaanplaat of populieren multiplex als kern gebruikt. CamperifXX kiest echter voor het hoogwaardige berkenmuliplex als kern. Kenmerken van meubels in Melamine:

  • krasvast en glad oppervlak
  • zeer goed schoon te maken
  • minimale kleurverschillen tussen de platen
  • veel motieven en kleuren mogelijk

De sfeer in een camper met een meubelset van Melamine is totaal anders dan in een camper voorzien van een meubelset vervaardigd van berken mulitplex. Dat verschil kun je zelf ervaren in onze showroom en op de camperbeurzen waar wij staan. 

Al heel wat belangstellenden hebben onze Melamine kasten en keukens bekeken en 'betast'. nagenoeg iedereen denkt dat Melamine echt hout is. 

Veiligheid staat voorop

Wij vinden veiligheid belangrijk, zeker als je je camper ook als dagelijkse auto gebruikt. Het versterkingsframe van het slaaphefdak hebben we zelf ontworpen en getest en onze slaapbank en draaiplateus zijn gecertificeerd. Bij het ontwerp van deze meubelset hebben we overleg gehad met de RDW. De randen en hoeken van Melamine zijn harder dan de randen en hoeken van berkenhout. Daar waar nodig is, gegeven de veiligheid, hebben we de randen afgerond. Een neveneffect van het afronden is dat de kastenwand in Melamine er 'aaibaarder' uitziet.

camperombouw toyota proace kast 

Wij leveren campermeubels in Melamine vooralsnog alleen als complete meubels en niet als bouwpakket.  

 

 

 

Tags: camper meubels Toyota Proace, camper meubels Peugeot Expert, camper meubels Citroën Jumpy